aku dah tengok Nur Kasih The Movie . Kau ada ?

picture resource from Oh Bulan 

aku baru balik dari view citer ney dekat Big Cinema Landmark Central Kulim . seriously , sangat bestt . menyentuh jiwa dan raga wokk . sayang giler si Nur Amina ney dengan Adam . jelous ohh . "eyh , bile lha  aku akan didampingi oleh lelaki yg budiman macam tu eyh ?" aku bermonolog sendiri.. entahkan dapat , entahkan tidak . aku pernah dengar sepotong kata ini dari seseorang , tapi tak pasti siapa . "Lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik . " tetibe terfikir . baik kah aku untuk memiliki lelaki seperti itu ? Diam . 

no komen . aku ta boleh menilai diri aku sendiri . nanty akan lain jadinya . dalam cerita ney aku dapat banyak pengajaran yang sedikit sebanyak boleh aku gunakan . rasa macam na tengok lagi sekali . err , ade sesape nak belanja takk ? heee :) 

sepanjang citer ney dok tayang depan mata aku , aku rase dah 3besen air mata aku bertakung . sikit sikit bocor . sikit-sikit bocor . aku jenuh dok cover nak lap air mata . takut org belakang nampak aku menangis . kang dikatanya aku cengeng . padahal Khabir Bakhtiar yang buad cerita supaya nak orang nanges .*okay , aku tipu . hmm , tadi masa aku tgk dlm panggung tuh tidak lha seramai tyme aku pergy tengok Fast & Furious 5 . maybe diorang tengok yg pukul 9.40 punya kod . sebab masa aku sampai , ramai giler orang baru kuar dari panggung tuh . tiket untuk 9.40 pon full . 

walaupon citer tu pada awalnya aku ta paham sangat and aku mulai bosan , tapi sampai kat middle citer tuhhh , ohhmmyyy . sangat touching okay . then , teros cakap "err , bagi lha panjang lagi citer . mintak mintak lambat lagi habes . wahh . tetibeee . haha . betol . for the whole story aku kasi 4.5/5 star lha lagi o.5 aku ta kasi sebab intro dea bosan . haha . :P

pada sesapa yang belom tengok , moh leh kite g tengokk . majukan lha filem malaysia . aku pon rase nak tengok sekali lagi cuty sekola ney dengan membe membe pulak . tadi p dengan abang and mama jeh . hmm . kali kedua ney nak suruh orang belanja lha . heee , ade sesape sudi nak belanja takk ? kehkehkeh . 

okay lha . dah ngantuk . byeee . XD

notakukuPINK :: maseh sempat lagi cury cury waktu pergi tengok movie eyh , walhal maseh dalam mood exam neyh tao . plus ahad , isnin , selasa , rabu exam quiet importants jugak lha . pffft~ sabar jeh lha -,-

3 orang puji Pinky Cun :3:

akoo said...

ngaa..nk tgk jugak!

Scha Aryana said...

japgi scha nak pegi tgk ^^

A Z M E E R A said...

@akoo : hee , pegy lha tengokk . sedia kan tussue bebanyakk tao :D

@scha : pegyy lha . ta rugi tao ticket rm10 tuh :D