tagged dari yayank ayien.


hihi. kalau tak salah aku. ni first time aku jawab tag-2 bagai ni. thanks ayien tag aku tau. hii. tak perasan plop yang kau dah tag aku awal-2 lagi before aku mintak =P

okayy, jangan buang masa lagi. masa itu emas bukan? mari sesama hargainye okay. =D

11 perkara pasal aku yang comel muda bergetah lagi segak bergaya yang perlu diketahui umum ialah : jeng jeng jeng......  

1. aku akan menangis macam orang hilang anak kalau aku ternampak kemalangan jalan raya tak kira sama ada mangsanya cuma kucing atau doggie, even mangsa kemalangan itu sendiri masih boleh bersembang sambil isap rokok depan keretanya yang remuk redam pun aku akan menangis, seakan-2 trauma. padahal aku sendiri pun belum pernah terlibat dengan kemalangan besar. yang kecil-2 biasa lah,  :) pelik kan.

2. aku peminat setia PINK. aku akan pilih segala macam apa yang aku nak beli dengan warna pink. kau kesah? aku tak heran pun..... lalalala~~

3. suka kumpul jam tangan yang comel. masa sekolah dulu lah. sekarang mana ada duit nak tukar-2 jam tangan. Adessss -,-

4. aku anak keempat dari lima beradik. dan aku anak perempuan tunggal yang comel dalam family. kihkihkih =D

5. aku masih simpan diari aku sejak aku darjah6 sampai sekarang. segala macam kenangan aku terlukis dalam buku kecil itu, rindu pada kelas 6Kreatif semakin menebal dalam sanubari ='(. pada tahun 2006 jugak aku kehilangan seseorang yang tersayang. iaitu arwah Zulakmal Bin Zamri. damai lah kau disana wahai kawan T__T

6. aku benci lelaki yang suka sangat tunjuk hebat depan aku. contohnya macam " hey u, i ada kereta BMW limited edition punya kat rumah tau, kalau u nak tumpang i, u meset je k." atau pun "u percaya tak, i takpernah naik motosikal or basikal or bas. mama i tak pernah izinkan i naik semua tuh. mama i suruh i drive kete Alphard dea jehhhhhh sebab dea takut i mati eksiden, tettttt," ahh, sengal lah hampa ni. kok ye pun betul tak payah lah demand sgt. merendah dirikan amalan mulia :')

7. aku suka number 7. aku rasa number 7 boleh bagi ong dekat aku, and aku rasa angka 7 lagi banyak dari angka 10. haha, biol kan? tapi tuh lah aku :) and nak tekan kan lagi kat sini aku suka number 7 sebab my birthday pun 7.7.77. eyh silapp. 7.7.94 lahh =D

8. aku seorang yang talkactive person. tak percaya? go and ask my family. heee. tapi aku akan petah berkata-2 apabila dengan seseorang yang juga petah bicaranya dengan aku, kalau korang diam. aku seribu bahasa lagi diam dari korang. heee, tapi tak jugakk. kadang-2 aku yang ramah teruk sangat sampai takde yang nak layan. sedih tauuuu :'( wuwuwuw

9. nak 9A+. agak-2 boleh dapat dakk? haha, kalau mimpi di siang hari mungkin dapat lah. hahahah, takpe lah, dapat 9B+ pun syukur what :D

10. sampai sekarang aku masih boleh tidur dgn mama abah dalam bilik dorang, tapi tak selalu lah. time aku tak sihat tgh malam atau mimpi ngeri je aku p bilik mama. hee. 

11. aku suka keluar menonong tanpa bawak apa-2 kalau keluaq dengan family. i mean, aku tak bawak purse, tak bawak phone. and yang penting sekali tak bawak I/C ! haha. penah satu malam tuh aku keluar dengan abang aku dua orang p uptown, pastuh makan-2. then abang aku tanya nak pergi mana lagi lepas ni? aku cakap aku nak p pantai. abang aku tanya I/C mana? aku jawab tak bawak, last-2 dea just bawak aku tengok ja pantai dr dlam perut kereta, lepas tuh terus pecut balik. ahh, sebellllll ><' padahal aku nak main pasir pantai. ehh, mereka memang tak memahami. 

.SEKIAN.


soalan soalan cepugangsa aku pulak : *dari Ayien Namaste.

1. nama kau apa ? nickname ? and terangkan kenapa nickname kau macam tuhh
2. kalau kau ade duit banyak kau nak buat apa, nak bagi aku tak ? hee
3. kalau ada lelaki tak hensem , mintak nombor kau ? kau cakap apa ?
4. kau rasa kau cantik tak ? hee
5. dalam banyak kawan kawan kau, aku paling comel kan ? haha jujur tauu
6. boyfriend ke bestfriends ? mana satu. dan kenapa ?
7. dulu kau dengan dia bestfriend, macam isi dengan kuku, tapi, tak pasal pasal kena kahwin. sanggup ?
8. kalau makayah kau suruh kahwin dengan lelaki pangkat datuk kau, kau nak ? give your reason please.
9. kalau jumpe orang yang hipokritt , kau nak cakap apa ?
10. kalau ada kawan kau yang lupa kau, kau nak cakap apa kat dia sebagai kata kata terakhir.
11. lastly, suka blog aku tak ? kenapa ? heee :D


1. nama aku Nor Azmeera Syafinaz Binti Ahmad Roslan. semua orang sekeliling aku panggil aku Meera. act, aku pun tak tahu kenapa di panggil Meera. oh, maybe sebab nama aku memang Meera kot. tapi yang peliknya kenapa takde yang panggil Syafinaz? tak layak ke aku gondol nama Syafinaz tuh? haa. tgk. aku bagi balik soalan untuk kau Ayien. HAHA.

2. kalau aku ada duitt, yang penting sekali aku nak beli rumah yang ada lampu chendelier tuh. nak letak kat tengah-2 rumah satu, and nak letak dalam bilik aku satu. dan aku akan panggil Eric Leong untuk make over bilik aku dengan citarasa aku yang paling tinggi, dan dalam list aku belum ada nama kau. sorry to say Ayien :')

3. kalau ada lelaki yang tak ensem mintak number aku,aku cakap OKAY! tapi aku bagi dea number kawan aku yang paling aku benci. KAHKAHKAH. kijam bukan. =D

4. aku rasa aku c a n t i k kotttttttttttttttttttttttttttttttttt, kot je lah. haha. tapi yelah kan. macam kau cakap lah Ayien, kite kena bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi kan. setiap ciptaanNya indah-2 belaka what :)

5. errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kau paling comel? errr, errrr, errrrrrrrrrrr, aku taktau nak jawab apa........ ** hahaa, no lah, kau memang comel lah yankkk. ecehh. suke lewwteww kite puji dea, terus kembang kempis hidung tuh, haha.

6. aku prefers boifriendS kot. haha, sebab bestfriendS aku pun mana ada masa dengan bestfriendS dorang. dorang tak dibenarkan keluar dengan bestfriendS dorang lansung. king control. ahh, nyampah mak tauuuuuu -..- so, ape guna kalau aku lebihkan dorang, sedangkan dorang pun lebihkan bf dorang. ye dakk? anggukk*

7. aku sanggup. sebab lebih senang kawin dengan orang yang memahami kita. so, memang takdak masalah kalau dah jodoh dengan kawan baik sendiri. malah dialu-2kan lahhh :)

8. aku nak kalau laki yang pangkat datuk tuh baik budinya, ikhlas hatinya, kaya hartanyaaaaaaaa =D

9. aku diam jeh, sebab aku tak suka nak malukan dea depan orang lain. dan aku pun tak suka orang malukan aku depan org lain. aku ada harga diri babe. belajar lah menghargai org lain okay. :)

10. "hey kacang. kau dah lupakan kulit ke?!" sambil buat muka marahhhhhhh 
(>.<')

11. aku suka! sebab lagu blog kau tak pernah berhenti. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =D

okay. im done baby.

**segala macam apa yang aku tulis ni, tak semuanya betul dari hati, dan tak semuanya salah :) yang baik jadikan teladan, yang jahat kita abaikan :') 

thanks for reading.
lots of love,
AmeeraRosee <3 

1 orang puji Pinky Cun :3:

ayien :) said...

lalink.tenkiuu jwb tag i tauu.hihi.

hai syafinaz (: hehe.

fakta no 1 paling pelik aku pernah jumpe.tp,tkpe.mnusia kan ><

yes, kau memang talkative.sebab aku pun sme ! sebb tu kite boleh layan je kan ^^


aih,nk komen pjg lagi nie.

fine,amek la kaut duit tu kau sorg2.

aku doakan kita sama sama dapat straight A+ DALAM spm.even tak semua A+ pun biarlah boleh banggakan mak bapak kan ?

er.. lagu dalam blog aku tuhh menyemak ke bg kau ??

aku suka blog kau sebb pink !