duka lara.



salam, 

hari ini hari Ahad. 20 Oktober 2013. jam menunjukkan 1036pagi. 

hari yang agak kosong. eh, actually hari-hari pun rasa kosong. hm, entah lah. sedih rasa. tapi mungkin sebab cuaca harini pun mendung je semendung hati ini. 

'keluh'

letih lah. letih nak berlakon. bila realiti jadi skrip penceritaan, terus jadi blank. taktahu nak action macam mana. habis semua jadi fake. 

'marah'

"tapi sampai bila?" sampai bila-bila pun perasaan amarah tu tak hilang. ada orang kata "Bila kita jatuh sebab MANUSIA, Biarlah kita bangkit sebab ALLAH SWT".

aku tengah cuba. cuba menerima kenyataan apa yang berlaku sekarang. biar berat. namun, sukar aku lupakan. bila mana aku masih  terpaksa memandang wajah-wajah yang aku langsung tak gemar setiap hari.
mungkin bila wajah itu hilang, baru mulai rasa lega. dan dapat hilangkan sedikit perasaan jijik dihati ini. 

mungkin iya, mungkin tidak.

keadaan berubah. lalu, diajukan soalan cepu emas ; "nampak tak apa yang berlaku kat kita semua sekarang? kita masih terpisah. bawa haluan masing-masing, tak seceria dulu!" 
"kenapa keras sangat ni?" "ni bukan Meera yang aku kenal"

lantas aku menjawab ; "aku yang menciptakan keadaan ini ke? salah aku semua? terpisah? tak ceria? "big laugh. jangan ingat aku  tak ada mata, telinga. aku nampak aku dengar. awal masa pertama, SEMUA ketawa terbahak-2 tepuktepuk meja dengan gembira tahh hapa-hapa. aku SEORANG SENDIRIAN di depan. diam tak berbahasa. seolah-olah pekak, bisu buta. hanya aku. ada siapa kisah?takda kan? so what?
bila SEMUA kecuali AKU masih boleh ketawa terbahak-2 macam tu, masih ada ke yang nak kata kita semua terpisah? tak ceria?!

****ambil kasut aku, cuba pakai, apa kau rasa sedap?

jadi jangan cakap ikut sedap rasa badan. hati perasaan orang, kita tak boleh selidik. 





***just follow the flow*** 

dua minggu lagi. dua minggu lagi. dua minggu lagi. dua minggu lagi. dua minggu lagi. dua minggu lagi. 














3 orang puji Pinky Cun :3:

Mek Onie said...

sabar sayangku.... mungkin kita sedang diduga?

AmyZana said...

Chill. Have a break have a kit kat XD Semoga hari2 anda selepas ini berlalu dengan lebih gembira drprd hari2 sebelumnya :)

Azimah Shukor said...

What happen to you my dear?...